Drie-vlezen-pot (stoofpot)

Drie-vlezen-pot (stoofpot)

Drie-vlezen-pot (stoofpot)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

50 g boter
150 g schouder karbonade (zonder been)
150 g runderlap
150 g lamslapjes
2 el witte wijn azijn
1 winterwortel
1 prei
1 koolrabi
½ knolselderij
2 uien
500 gr. aardappelen
1 bouillontablet
1 bosje peterselie
p&z

Bereiden




  • Verhit in de stoofpot met matige warmte de boter.

  • Snijd de 3 vleeslappen in blokjes.

  • Braad ze onder af en toe omscheppen rondom goudbruin in ca. 10 min. voeg daarna de azijn en twee eetlepels water toe.

  • Schil de winterwortel was hem en snijd hem in blokjes.

  • Snijd de koolrabi in plakjes.

  • Was en schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.

  • Pel de uien en snipper ze grof.

  • Schil de aardappelen was ze en snijd ze in plakjes van ¾ cm dik.

  • Voeg aan het vlees ¼ liter water het bouillontablet, peper en zout toe.

  • Roer er de blokjes groenten en de gesneden aardappels toe.

  • Zet de hittebron op een hoge stand en breng alles aan de kook.

  • Schep het mengsel af en toe om zet de hittebron dan laag.

  • Sluit de stoofpot met een deksel en laat de inhoud ca. 1½ uur stoven.

  • Schep alles af en toe om en voeg zonodig wat water toe.

  • Hak de peterselie fijn.

  • Controleer of het vlees gaar is en breng de drie-vlezen-pot op smaak.

  • Strooi de fijngehakte peterselie er over en serveer direct. Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    KokenKoken

    Toprecepten

    Basisrecept pannenkoeken
    Mediterrane krieltjes
    Bladerdeeg met pesto en kaas
    Mexicaanse burrito met kip
    Courgettesoep
    Luxe salade met garnalenspiesjes
    Verse pastasaus uit de blender
    Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
    Worteltjes met romige dillesaus